punaiset juomat ovat aidot singapore slingit

ke 23.11.2011
hindutemppeli, Raffles-hotelli ja Merlion

Hotellin aamiainen oli mielenkiintoinen. Valittavana oli joko kiinalainen kasvisvaihtoehto tai mannermainen aamiainen. Kokeilimme tietysti molempia. Jussi-ressu sai kahvin, kaksi paahtoleipää, voita ja marmeladia. Ei muuta. Kasvisjuttu oli buffet ja se sisälsi paistettua nuudelia, paistettua riisiä, perunakakkuja ja höyrytettyjä pau-pullia. Minä kannoin meille evästä kahden edestä. Terttu oli nukkunut huonosti ja tyytyi pelkkään teehen. Onneksi hänen vointinsa koheni, kun pääsimme ulkoilmaan. 

Raffles-hotelli

Merlion
Halusin näyttää ensikertalaisille kaksi Singaporen ykkösnähtävyyttä eli Merlion veistoksen satamassa – siis kaupungin tunnuksen – ja upean siirtomaatyylisen Raffles-hotellin, jossa tietenkin piti maistaa aitoa Singapore Slingiä. 

Jussi ja Immo ystävämme Hanumanin seurassa
Kävelykierroksella ehdimme nähdä myös pilvenpiirtäjät, vierailla hindutemppelissä ja maistella aitoja paikallisherkkuja kuten ankkaa (pojat), laksaa (minä) ja mietoa kasvis-kana-riisiä (Terttu). Säätiedotus tiesi, että tänään lämpötila on + 31 astetta ja ukkosta ilmassa. Saimme mennen tullen sadekuuron niskaamme, mutta se ei tahtia haitannut. Nyt ilta on pimenemässä ja meillä siestan aika. Suuntaamme kohta kohti eläintarhan yösafaria. Kävimme edellisellä matkallamme zoossa päiväsaikaan, mutta luimme sen jälkeen, että yöjuttu on ainutlaatuisen komea, eläimethän ovat silloin virkeimmillään. Toivottavasti mekin, sillä pitkä matka on vaatinut veronsa. Menimme eilen varhain nukkumaan, joten jonkinlaiseen rytmiin olemme kuitenkin päässeet.

Marina Bayhin oli edellisen käyntimme jälkeen noussut komea laiva ja satamassa koreili upeasti kirjailtuja norsuja
Yösafari jäi tällä erää, sillä illalla alkoi niin rankka sade, ettei retki innostanut. Päädyimme sen sijaan kunnon illalliselle. Olemme katselleet, miten paikalliset istuvat lähikatujen ravintoloissa edessään höyryävät claypotit. Ei kestänyt kuin hetken, kun mekin mahduimme sekaan. Saimme eteemme kaasuliekin päälle kattilallisen maustelientä sekä parilan voikipon kera. Buffetpöydistä sai valita lähes mitä vain keitettävää ja grillattavaa. Valitsimme oitis vihersimpukoita, mahtavia hummerinsaksia sekä jättirapuja. Herkullisia olivat myös kiinalaiset sienet, tofu ja paikalliset vihannekset. Minä sekoitin meille dippikastikkeeksi soijaa, chiliä, valkosipulia, kevätsipulia ja korianteria. Sen jälkeen istuimme pari tuntia nauttimassa. Kylmä Tiger-olut maistui kyytipoikana. Suurkaupungin yö tuoksui sateelta ja mausteilta. Ja uni maittoi makealle täyden masun kera.