merivesi on uskomattoman kirkasta

to 1.12.2011
Gili Trawangan

Jatkoimme torstaina hyvin alkanutta tutustumiskierrosta saaren rantamaisemiin. Valkoista hiekkarantaa riitti kokopäiväkävelylle. Tosin pysyttelimme mieluiten puiden varjossa, sillä keskipäivän helle oli – kirjaimellisesti – polttava. Löysin pienestä minimarketista puhdasta kookosöljyä, jota oli ilo sivellä illalla suihkun jälkeen kiristävään ihoon.

Shoppailukin jatkui menestyksekkäästi. Pojat ostivat kimpassa (= tinkimisen jälkeen kaksi yhden hinnalla) lyhythihaiset kauluspaidat. Indonesialainen batiikki on todella kaunista. Terttu löysi kaksi ohutta tanssihamosta. Sain minäkin jotain. Kädessäni komeilee pienin helmin koristettu sidottava nauha (!). Ei sentään tatuointi. Niitäkin täällä näkee runsaasti.


Jussi mökkimme verannalla

Iltapäivän valossa kokeilimme Jussin kanssa snorklausta. Olimme kovasti pettyneitä, koska rannan tuntumassa korallit olivat kuolleet. Näimme vain värikkäitä pikkukaloja. Vesi oli uskomattoman kirkasta, mutta virtaus voimakas. Suunnittelimme, että osallistumme kolmen saaren veneretkelle, jolla käydään snorklaamassa parhailla paikoilla. Pakko odottaa kuitenkin vielä pari päivää, että nahka kestää armottoman auringon.

Tänään olimme sen verran virkeitä, että jaksoimme lähteä katsomaan iltaelämää rantakadun varrelle. Grillin tuoksu johdatti meidät iltatorille, jossa oli myynnissä kaloja ja mereneläviä . Homma toimi niin, että jokainen valitsi mieleisensä herkut. Myyjäpojat grillasivat ne ja tarjoilivat riisin, vihannesten ja maustekastikkeiden kera. Läheisestä kojusta sai noutaa juomia. Minä halusin maistaa tuoretta mustekalaa. Muut valitsivat erilaisia merikaloja, jättirapuja ja tofua. Ne kaikki olivat suussa sulavan herkullisia. Minun mustekalani sitä vastoin oli niin tiukkaa kumia, ettei veitsi pystynyt siihen. Huomenna ajattelimme viettää yllättäen rantapäivän.
Lena, rantatyttö