Barong

ti 6.12.2011

Meillä oli tänä vuonna vähän erilainen itsenäisyyspäivä kuin aikaisemmin. Ubudissa lämpötila on kolmenkymmenen asteen tienoilla ja liikenne melkoinen. Kaduilla saa kävellä katse tarkasti tiessä, sillä kuoppia on tiuhassa. Aloitimme päivän ohjelman viemällä kortit postitoimistoon ja käymällä organic-tuoremehukahvilassa. Suunta oli pitkin Hanuman-katua taidemuseolle. Matkalla näimme parikin seremoniaa, jotka tulkitsimme hautajaisiksi.

ARMA taidemuseo
ARMA museo Agung Rai Museum of Art oli viehättävä rakennus siistin puiston keskellä. Päärakennus esitteli perinteistä Bali-taidetta, piharakennuksessa oli mielenkiintoista nykytaidetta. Päivän ainoa miinus oli, että Immo joutui vatsakivun vuoksi palailemaan hotellille toipumaan. Me kävimme museokierroksen jälkeen Monkey Forest-kadulla myöhäisellä lounaalla.
Sitten tulikin kiire, sillä halusimme käydä hemmotteluhoidoissa ennen illan tanssiesitystä. Terttu ja Jussi saivat kelpo hieronnan, minä käsi- ja jalkahoidon. Nyt minulla on kynsissä kukkakoristeet ja olo vetreä, sillä käsittelyyn kuului myös hieronta.
Terttu ja Immo jäivät viettämään kahdestaan itsenäisyyspäiväiltaa. Jussi ja minä riensimme puoli juoksua Hanuman kadulle Barong-tanssiesitykseen. Se oli näyttävä ja mielenkiintoinen, vaikka juonellisen tarinan käänteet jäivätkin arvailujen varaan. 
 
ke 7.12.2011
Kulttuuriohjelmamme jatkui ja nyt Immokin oli vetreänä mukana.  Kävelimme auringonpaahteessa kaupungin laidalle Rudana-taidemuseoon, jossa toden totta paikallista taidetta riitti.  Esillä oli sekä perinteistä että nykytaidetta.  Kierroksen jälkeen taksikyyti ja kylmät Bintangit kelpasivat.

naisten kecac
Iltaohjelmassa oli tietysti taas tanssiesitys, Ubud on niistä kuuluisa.  Näimme ainutlaatuisen naisten kecac-esityksen sekä vaikuttavan tulitanssin. 

Jussi pääsi lähikosketukseen Hanumanin kanssa
Illan päätteeksi kohotimme vähän myöhästyneet maljat Suomen itsenäisyydelle.  Juhlistimme samalla matkan viimeistä yhteistä iltaamme, sillä huomenna tiemme eroavat.  Me suuntaamme Jussin kanssa kohti Sanuria.  Immo ja Terttu urheilevat koskenlaskussa ja jäävät vielä yhdeksi yöksi Ubudiin.  Täältä he jatkavat matkaa Kutalle.  Ehkäpä saamme pikapuoliin raportin kuohuvista koskista.
Lena, kulttuurifani