la 26.11.2011
auringonottoa, uimista, snorkalausta, jännittävää korttipeliä

Kyllä sitä voi viettää lomapäiviä tekemättä mitään mainittavaa. Valloitimme aurinkotuolit uima-altaalta heti aamiaisen jälkeen. 

Santaibalin ylellinen aamiainen
Tosin valitsimme kaukoviisaasti varjopaikat. Hotellin kirjahyllystä löytyi höpölukemista, joka sopi mainiosti huolettomaan olotilaan. 

Jussi viihtyi palmujen varjossa
Päivän suurin elämys oli sukeltaa mereen ja kokeilla snorkkeleita. Santain edessä on koralliriutta, jota pääsee tutkailemaan aivan rannan tuntumassa. Neonsiniset pikkukalat välkkyivät ja isommat kelta-sini-valkoraitaiset herättivät hilpeyttä. Koralleja löytyi joka lähtöön. Muotoja oli enemmän kuin värejä, mutta jotkut olivat oikeinkin komeita. 

Santain kohdalla ranta on mustaa pikkukiveä - taustalla paikallisia kalastajaveneitä
Iltapäivällä kokeilimme canastaa allaspöydän ympärillä. Se sujui leppoisasti meren kohinan ja lintujen laulun säestyksellä. Henkilökunta kantoi virkistykseksi balikahvia ja hedelmämehuja. 

canastaa raikkaassa merituulessa
No, emme me aivan raittiuslinjalla pysytelleet. Myöhäisellä lounaalla tienvarren Warung Aryssa paikallinen Bintang-olut ja paikallinen pontikka arak limetillä ja hunajalla maustettuna maistuivat kaikille. Tilasimme ruuaksi tuoretta barracudaa, kanaa ja marinoitua tofua. Ruuan odottelu sujui mukavasti, kun ravintolan poika viihdytti meitä livemusiikilla. 

gamelan-soitin, taustalla viisivuotias Ketut-tyttö esittelee tanssiliikkeitä
Ilta pimeni, ennen kuin palasimme kotiverannalle. Taivas oli vetäytynyt mustiin pilviin ja pieni sadekuuro kasteli maan. Täällä on sadeaika alkamassa. Toivottavasti aurinkopäiviäkin riittää vielä lomamme aikana. 
Illan tiimellyksessä canastapeli jatkui. Jussi yllätti usealla kierroksella pitämällä arvokortit kädessä ja lopettamalla kierroksen kesken kaiken. Terttu vielä harjoitteli ja jaksoi ihmetellä lukusarjojen määriä. Hän kun halusi eläkkeelle jäätyään eroon kaikista numeroista. Immo ja minä keräsimme pistesaalista tasaiseen tahtiin ja peli päätyi päivän rutistuksen jälkeen yli 4000:een. Tästä on hyvä jatkaa.
Lena, korttihai