ilmassa oli mystiikkaa

la 10.12.2011
Bali jäi aamulla taakse. Kunung Agung näkyi upeasti lentokoneen ikkunasta pilvien yläpuolella. Kahden ja puolen tunnin lento sujui vikkelästi. Perillä meillä oli tutut kuviot. Pääsimme junalla Bugisiin ja sieltä kävellen yhden yön tukikohtaamme South East Asia hotelliin. Kadut vilisivät väkeä, olihan viikonloppu ja joulu tulossa. Näimme kauppakeskuksessa joulupukinkin. Näyteikkunat olivat täynnä tuikkivia jouluvaloja ja ”kuuset” ylen määrin koristeltuja. Ne näyttävät huvittavilta 30 asteen lämmössä.
Nuudelikeittolounaan ja siestan jälkeen olimme valmiit astumaan Singaporen yöhön. Nyt sää oli meille suosiollinen. Täysikuu loisti taivaalla ja ilma oli sametinpehmeä. Night Safarin tunnuksessa kiiluivat siniset kissapedon silmät. 
Ilta oli täynnä taikuutta, sillä zoo oli valaistu mystisesti. Satuhahmot liikkuivat turistilauman keskellä ja lapset olivat innoissaan.

yksi shown tähdistä oli villi susi
Näimme alkajaisiksi shown ja lähdimme heti sen jälkeen tram-ajelulle eläintarhan hämärille poluille. Singaporen zoo on kuuluisa siitä, että eläimet ovat luonnon keskellä. Häkkejä ja aitauksia ei näe. Yösafaria on kehuttu maailmanlaajuisesti hienona kokemuksena.
Jussi pääsi sanomaan, että onhan tämä edullisempi vaihtoehto kuin Kenian safari. Oli toden totta hienoa nähdä myöhemmin kävelyreitin varrella lähietäisyydellä mm. virkeitä leijonia ja kiiluvasilmäinen leopardi. Puoliyö ja sulkemisaika tuli meille täytenä yllätyksenä. Niin syventyneitä olimme kuuntelemaan yön ääniä tropiikissa ja odottamaan jännityksellä, mitä seuraavan mutkan takaa tuleekaan.
Ehdimme hätäisesti viimeiseen yöbussiin, joka vei metroradan varrelle. Mutta hups, metro ei enää kulkenutkaan. Onneksi taksi kulki ja oli paljon halvempi kuin Suomessa. Ehdimme nimittäin huolestua, riittävätkö niukasti vaihdetut taalamme kotimatkaan. Joka muuten alkaa tänään. Lufthansan lento lähtee yömyöhällä. Edessä on huolellinen pakkaus ja viimeinen kaupunkilomapäivä, jota on kuitenkin vaikea hyödyntää rennosti, kun pitkä kotimatka välkkyy jo mielessä.
Lena, taas kaupunkilainen