koralleja lasipohjaveneen ikkunassa

la 3.12.2011
Aamulla tuuli hilpeästi, kun kävelimme rantaan sovittamaan uimaräpylöitä. Olimme varanneet – ja tinkineet - edellisenä iltana viiden tunnin saarikierroksen. Katokselliseen lasipohjaveneeseen kiipesi meidän joukkueen lisäksi toistakymmentä turistia. Kyyti oli yllättävän tasaista, sillä pysyttelimme rantojen tuntumassa. 
Ehdimme päivän aikana pysähtyä snorklaamaan kolme kertaa. Näimme paljon koralleja, värejä vain olisi saanut olla enemmän. Näimme paljon kaloja, joista värejä ei puuttunut. Näimme myös Gili Menon edustalla Lombokin kuuluisia merikilpikonnia. Ne asustelivat kovasti syvällä ja näyttivät enemmänkin isoilta kivenmöhkäleiltä. 
Urakan jälkeen rantauduimme saarista pienimmille Gili Airille, jossa pidimme lounastauon. Se sattui sopivasti iltapäiväsateen ajaksi. Ehdimme kyllä kastuakin, sillä kotimatkalla oli sen verran kova sivutuuli, että veneeseen pärskähti vettä tuon tuostakin. Onneksi se oli lämmintä.

sadekausi on alkanut - meriretkeltä palattuamme Gili Trawanganin pääkatu lainehti

Immo huipulla
Viimeinen Gili-iltamme oli mukavan tunnelmallinen. Kävelimme auringonlaskurannalle ja katselimme kultaiseksi värjäytyviä pilviä.  Paikalliset nuoret kieputtivat taidokkaasti pimeässä illassa tulisoihtuja.

auringonlaskujuomia
Kala-illallisen jälkeen saimme päätökseen Balilla aloittamamme canastan. Pääsimme Immon kanssa tasatahtia yli 5000 pisteen, vaikka Terttu ottikin rajun loppukirin.
Lena, huomenna jo paluumatkalla Balille