putouksen takaisessa luolassa ilma on raikasta

ke 14.12.2011

Kirjoittelemme tata tarinaa hotellin internetpisteessa. Emme eilen loytaneet kaupungilta ainuttakaan kayttokelpoista wifi-pistetta, lieko koko kaupungilla yhteinen vapaa verkko? Hassua kun koyhassa Balissa niita oli jokaisella kaffilalla. Immon tabletissa olevat kuvat pysyvat siis siella kotosuomeen saakka.

South East Asia hotelli on mainiolla paikalla Bugis -metroaseman lahella ja jopa rauhallisella kavelykadulla. Huoneet ovat pienia ja siisteja (kokolattiamatto ?). Vahan jumppaa aiheuttaa outo suihku+wc-yhdistelma, kun kaikki on samaan puoleen nelioon sovitettuna. Immo kasteli pariin kertaan vessasa kaydessa vaatteensa, kun peppu osui kopissa pyorahtaessa yksiotehanaan. Turvallisinta oli riisua vaatteet aina vessassa kaydessa. Nyt kun paastiin vakiasiakkaina ylempiin kerroksiin, niin tuntuu jo kotoisalta. Huoneessa on myos vedenkeitin kahvi+teevarustuksin.


lepohetki VIP-osastolla

Eilen matkasimme bussilla kasvitieteelliseen  puutarhaan. Siella oli varikas joulupuunayttely, jossa eri yhteisot olivat panneet parastaan koristeleluissa. Saatiin ideoita tahankin askareeseen.

Joulupuina ei havaittu yhtaan kuusta. Puutarha oli ihana vihrea keidas pilvenpiirtajien keskella. Aurinkoisen aamun kavelylla saattoi nauttia Aasian valtaisista puista (joita lannen huonekalutehtaat verottavat runsain mitoin),


retkikunta ihmettelemässä mahtavaa mahonkipuuta

kirjastosta, jossa oli oppaiden, kasvinaytteiden lisaksi myos taidokas tilkkupeitenayttely (Mari olisi ollut ihmeissaan). Kirjastossa oli valitettavasti kuvaaminen kielletty.


tämä kaunotar oli viilennetyssä osastossa, jossa oli vuoristossa kasvavia lajikkeita

Puutarhassa oli erillinen inkivaariosasto seka mittava orkideapuutarha. Siella oli esilla mm VIP-osasto. Puutarhassa vierailleet merkkihenkilot olivat saaneet oman nimikko-orkideansa. Puutarhassa jalostetaan uusia orkidealajikkeita ja hybrideja. Margaret Tatcherin orkidea oli ruskean savyinen ja pienikukkainen. Vaan eipa loytynyt Kekkosta?

Bussiretki takaisin kaupunkiin - ohi Waterlookatumme - jolloin loysimme itsemme ihan paikallisten pilvenpiirtajien keskelta. Sielta loytyi taas paikallinen "muonituskeskus", josta alle kymmenella taalalla kaksi matkailijaa sai oluset ja vatsansa tayteen, Immon ankka-riisilounas maksoin vain 4 taalaa.

Ahkerina turisteina vain pikaisen suihkun jalkeen kiisimme uudelleen metroon ja  bussiin ehtiaksemme yoSafariin, jossa Leena ja Jussikin olivat olleet. Metka keksinto nayttaa tiikerit ja rotat yolla. Banaaninsyoja lepakot olivat omissa hakeissaan, josta ainakin Terttu lahti nopeasti ulos, kun karvaiset , isot oliot roikkuivat kadenmitan paassa ja lentelivatkin siina ympariinsa.

Vahan puketumisesta omaksi muistiksi. Ihmetyttaa kun metrossa nuoriso kulkee farkuissa. Jalassa useimmilla on varvassandaalit. Totta onkin, etta koko kolme viikkoa Aasiaa on mennyt varastossuilla. Turhaa roudata isompia kenkia tanne. Samoin farkkusortsit tuntuu kuumilta. Taalla metro ja kaupat kylla ovat viileita ja niissa tarvitaankin vahan hiallista paalle tai sitten huivi hartioille.

Huone on nyt luovutettu ja viela tehdaan kaupunkikierrosta. Jatkuu myohemmin, kolikot loppuivat nyt ... illalla lento kotiin.....Nakemiin Aasia, sulattelemista riittaa pitkaksi aikaa.
Immo ja Terttu, joilla kotimaan asiat jo hieman alkavat tulla pinnemmalle

Keskiviikkoiltana Suomeen tupsahti sähköpostiviesti otsikolla "Tässä kuvia lentoa odotellessa:"


Singaporen lentoseman jouluasetelma, tästä on hyvä startata kotosuomeen

Moi, päivä on vietetty kaupunkia kierrellen. Nyt vihdoin lentoasemalla pääsin wifiin. Terttu törsää loppuja taaloja taxfreehelvetissä ja minä laitan kukkakuvia sulle, jos ehdit niistä jonkun lisätä blogia somistamaan
terveisin perässähiihtäjät